Night without You.
Moja głowa cały czas znajduję się w chmurach. Niebieskie migdały. Na niebieskie migdały składają się : czekolada, film, książka, muzyka, notes. Po prostu. W ten weekend kiedy wyjątkowo mam wolne od wszystkiego pakuję swój mózg na wczasy i zasiadam do gotowania, sprzątania i do szukania inspiracji.
Bo kiedy coś tworzę to jednocześnie szukam miliona odpowiedzi na jedno pytanie.
KIEDY?
Miałam dzisiaj niesamowity sen.
Ale zostanie moją tajemnicą.
I już.
L.
Przepis na banoffe pie znajdziecie u white plate.
Ja go troszkę zmodyfikowałam ze względu na swoją celiakię i uczulenie na magnez mojej koleżanki którą miałam okazję poczęstować. Dzięki skórce cytryny i dużej ilości soku cytrynowego którym warstwowo skrapiałam karmel oraz biszkopty, nic nie jest za słodkie.
kurcze, właśnie od dłuższego czasu myślę o zrobieniu banoffe ale cały czas mi się wydaje że będzie zbyt słodkie
OdpowiedzUsuńzamiast kakao daj skórkę cytrynową a karmel może być lekko solony.
Usuńsmacznego!
L.
hmm czyli nie może być to masa krówkowa:P?
OdpowiedzUsuńpolecam karmel, masa krówkowa jest dziwna w smaku. akurat w tym pie jej użyłam i strasznie zalatywała miodem. dałam szczyptę soli sok cytrynowy i jakoś stało się znośne. nawet dobre(: ale niemniej jednak karmel własnej roboty z wanilią to jest cudo!
UsuńL.
dla mnie mimo wszystko ciągle za słodkie
OdpowiedzUsuńPychaa.:)
OdpowiedzUsuńObserwujemy.?^*^
Na pewno wypróbuję ciacho:)
OdpowiedzUsuń