Night without You.






Moja głowa cały czas znajduję się w chmurach. Niebieskie migdały. Na niebieskie migdały składają się : czekolada, film, książka, muzyka, notes. Po prostu. W ten weekend kiedy wyjątkowo mam wolne od wszystkiego pakuję swój mózg na wczasy i zasiadam do gotowania, sprzątania i do szukania inspiracji.
Bo kiedy coś tworzę to jednocześnie szukam miliona odpowiedzi na jedno pytanie.

KIEDY?

Miałam dzisiaj niesamowity sen.
Ale zostanie moją tajemnicą.
I już.

L.


Przepis na banoffe pie znajdziecie u white plate.

Ja go troszkę zmodyfikowałam ze względu na swoją celiakię i uczulenie na magnez mojej koleżanki którą miałam okazję poczęstować. Dzięki skórce cytryny i dużej ilości soku cytrynowego którym warstwowo skrapiałam karmel oraz biszkopty, nic nie jest za słodkie.


Share this:

CONVERSATION

7 komentarze:

  1. kurcze, właśnie od dłuższego czasu myślę o zrobieniu banoffe ale cały czas mi się wydaje że będzie zbyt słodkie

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. zamiast kakao daj skórkę cytrynową a karmel może być lekko solony.

      smacznego!

      L.

      Usuń
  2. hmm czyli nie może być to masa krówkowa:P?

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. polecam karmel, masa krówkowa jest dziwna w smaku. akurat w tym pie jej użyłam i strasznie zalatywała miodem. dałam szczyptę soli sok cytrynowy i jakoś stało się znośne. nawet dobre(: ale niemniej jednak karmel własnej roboty z wanilią to jest cudo!

      L.

      Usuń
  3. dla mnie mimo wszystko ciągle za słodkie

    OdpowiedzUsuń
  4. Na pewno wypróbuję ciacho:)

    OdpowiedzUsuń